Вести од индустријата

Како да преуредите кујна со отворен концепт?

2023-11-06

Ремоделирање накујна со отворен концептможе да биде одличен начин да го ажурирате вашиот дом и да создадете пофункционален и естетски поубав простор. Еве неколку предлози кои ќе ви помогнат да го планирате и извршите реконструкцијата:


Поставете буџет:

Определете колку сте спремни да потрошите за реконструкција. Ова ќе ви помогне да ги водите вашите одлуки и да спречите прекумерно трошење.


Направете план за дизајн:

Работете со професионален дизајнер или сами креирајте план за дизајн. Овој план треба да го вклучи распоредот, шемата на бои, материјалите и сите структурни промени што имате намера да ги направите. Погрижете се дизајнот да одговара на вашите потреби и преференции.

Design and Transformation of Open Luxury Kitchen

Распоред и структурни промени:

Ако вашата реконструкција вклучува структурни промени, како што се отстранување на ѕидови или проширување на кујната, ангажирајте професионален изведувач или архитект за да се осигурате дека работата е завршена безбедно и ги исполнува градежните правила.


Кујнски кабинети и пултови:

Изберете и инсталирајте нови кујнски кабинети и работни површини. Изберете материјали и бои кои одговараат на вашиот план за дизајн и обезбедуваат складирање и работен простор што ви треба. Размислете за распоредот и организацијата на кабинети за да ја максимизирате функционалноста.


Боја и декор:

Изберете шема на бои што го поврзува просторот на кујната со соседните простори во вашиот отворен концепт. Украсете со предмети како столчиња за бар, уметност и други украсни елементи кои го подобруваат целокупниот изглед.


Транзиција на подот:

Ако твојоткујна со отворен концептсе протега и во други станбени области, размислете како да се префрлите помеѓу различни материјали за подови, како на пример користење на теписи или прагови.


Завршни допири:

Инсталирајте хардвер од кабинетот, финализирајте ги сите помали детали и уверете се дека сè е функционално и естетски пријатно.


Инспекција и дозволи:

Осигурајте се дека се добиени сите потребни инспекции и дозволи за да се усогласат со локалните правила за градење.


Уживајте во вашиот нов простор:

Откако ќе заврши ремоделирањето, одвојте време да уживате во вашата ажурирана кујна со отворен концепт и подобрената функционалност и естетика што ги нуди.


Запомнете дека кујните со отворен концепт се популарни поради нивната способност да промовираат интеракција и проток помеѓу просторите. Правилното планирање, дизајн и извршување се неопходни за да се постигне посакуваниот резултат и да се создаде убав, функционален и привлечен простор.

Design and Transformation of Open Luxury Kitchen

тел
Е-пошта
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept